vorige bericht Een sterk dossier voor uw woonkrediet ! volgende bericht 


Als u een woning wenst aan te kopen is het altijd interessant om goed geïnformeerd te zijn hoe u uw dossier concreet aanpakt. Hieronder zijn er 3 stappen die zeer belangrijk zijn :

1.Eigen inbreng:

Hoe groter uw eigen inbreng, hoe kleiner het risico voor de bank, en hoe beter het tarief dat u zult krijgen voor het verkrijgen van een krediet. Kunt u meer inbrengen, dan speelt dat in uw voordeel. Is het minder, en stijgt de quotiteit, dan zal de bank wat voorzichtiger zijn in de vorm van een hogere rente.

2.Maandelijkse aflossing

Om het  tarief van uw woonkrediet te bepalen kijkt de bank ook naar uw inkomsten. Daarom vragen banken u een paar recente loonfiches te tonen. In principe raden de banken altijd aan om een derde van uw inkomsten te gebruiken om uw lening af te betalen. Zodoende dat u nog voldoende marge hebt om te leven elke dag voor boodschappen, water, elektriciteit en dergelijke.

3.brand- en schuldsaldoverzekering

De bank zal u altijd vragen of u een brand-en/of schuldsaloverzekering af te sluiten. Laat u zeker niet u zeker niet afleiden en bekijk alles grondig. Iedereen legt de focus op het rentetarief van de lening maar dit wordt vaak gecompenseerd door een hogere bijkomende schuldsalo of brandverzekering of hogere beheerkost bij beleggingen. Waar de bank de lagere rente probeert terug te verdienen uiteraard. Dus hou zeker rekening met alles voordat u effectief overgaat tot het afsluiten van …

 


Bron: https://www.tijd.be/netto/lenen/Drie-vragen-die-het-tarief-van-uw-woonkrediet-mee-bepalen/10178684?token=f5c6f6d9761c4057800d93b4a4236e8d&utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=FINANCE&utm_content=&utm_term=


Terug naar overzicht