Blog

CORONA : Immo Lietaer blijft beschikbaar

16 maart 2020

Vanaf zaterdag 14 maart werken wij met gesloten deuren, uiteraard blijven wij bereikbaar op 056 51 22 22 en via mail! Kandidaat kopers-verkopers-huurders-verhuurders hebben de vrije keuze om ons te spreken of documenten te ondertekenen op ons kantoor of ter plaatse bij hen. De partijen worden afz..

Lees meer

Hoeveel procent kan u nog lenen van uw aankoopbedrag ?

14 februari 2020

Momenteel mag ongeveer 60% van de kopers maximaal 90% van de aankoopprijs lenen, 35% mag nog boven de 90% lenen en slechts 5% mag een lening aangaan van 105% van de aankoopwaarde. Voor een tweede woning mag 80% van de kopers maximaal 80% van de aankoopsom lenen. 20% van de kopers mag hiervan afwi..

Lees meer

Een sterk dossier voor uw woonkrediet !

26 november 2019

Als u een woning wenst aan te kopen is het altijd interessant om goed geïnformeerd te zijn hoe u uw dossier concreet aanpakt. Hieronder zijn er 3 stappen die zeer belangrijk zijn : 1.Eigen inbreng: Hoe groter uw eigen inbreng, hoe kleiner het risico voor de bank, en hoe beter het tarief d..

Lees meer

Bouwkundig erfgoed: Tuinwijk Ezelbrug en arbeiderswijk Ons Dorp

8 juli 2019

Tuinwijk Ezelbrug en arbeiderswijk Ons Dorp, een startenplan met heel veel geschiedenis. We vertellen er graag wat meer over.   Ezelbrugwijk Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog werd België geconfronteerd met een enorme woningnood. Hierdoor werd als oplossing het voorzien van tijd..

Lees meer

Lagere registratierechten betalen? Maak uw woning energiezuiniger!

5 juni 2019

De registratierechten - de belasting op de aankoop van een onroerend goed -  werden in juni 2018 hervormd. Zo betaald u bijvoorbeeld voor woningen onder de 200.000 EUR, op de eerste schijf van 80.000 EUR, geen verkooprechten. Op deze manier bespaard u al snel 5.600 EUR   Woning energ..

Lees meer

Verborgen gebreken? Snel handelen!

6 mei 2019

U hebt net de woning van uw dromen gekocht en na de aankoop botst u op een verborgen gebrek? Snel handelen is de boodschap, want als koper van het pand bent u de persoon die het bewijs op tafel zal moeten leggen. Hoe een verborgen gebrek herkennen? Of we nu kunnen spreken van een verborgen geb..

Lees meer

Hoe onderhandel je over je woonlening?

1 april 2019

Je bent op zoek naar je droomhuis? Hoeveel kan je lenen, aan welke rentevoet en wat dien je hiervoor zelf in te brengen? Ga eerst langs bij de bank om over je woonkrediet te onderhandelen! Voorbereiden is de boodschap Er zijn heel wat online tools om een idee te krijgen wat je ongeveer kan len..

Lees meer

Verhuis-check-list

21 december 2018

Verhuisstress? Binnenkort ben je van plan te verhuizen en daarbij helpen wij je graag met een handige verhuis-check-list die wij voor je hebben opgemaakt. Tijdig voorbereiden zorgt voor een verhuis zonder zorgen!

Lees meer

Epc in een nieuw jasje vanaf januari 2019

4 december 2018

In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Op het nieuwe EPC zal een label toegevoegd worden, gaande van A+ (zijnde een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning). Door..

Lees meer

Deze eenvoudige ingrepen kunnen uw vastgoed opwaarderen.

28 november 2018

Staat uw woning al enige tijd te koop zonder succes? Uit een rapport van het online vastgoedplatform Zillow blijkt dat volgende eenvoudige en goedkope ingrepen voor een meerwaarde van de woning zorgen! Huizen met een antracietgrijze voordeur leveren bij de verkoop gemiddeld zo’n 5.500 euro ..

Lees meer